Dlaczego należy czyścić przewody wentylacyjne?
Dlaczego należy dbać o czystość okapów i przewodów tłuszczowych w restauracjach?
Gdyby były ze szkła nie byłoby takich pytań! Niezaprzeczalnym faktem jest to, że w trakcie lat eksploatacji instalacje wentylacyjne kumulują zanieczyszczenia, które z biegiem czasu stają się niebezpieczne dla zdrowia ludzi przebywających w wentylowanych pomieszczeniach. Z tego względu nieodzownym elementem konserwacji instalacji wentylacyjnych i klimatyzacyjnych jest ich okresowe czyszczenie i ewentualna dezynfekcja.
Innym zagrożeniem są nieczyszczone okapy kuchenne i tłuszczowe kanały wentylacyjne w restauracjach, które mogą powodować zagrożenie pożarowe. Jest to zagrożenie, które bardzo często jest bagatelizowane. Wystarczy iskra która dostanie się do zgromadzonego tłuszczu w okapie i nieszczęście gotowe. Zapobiega temu regularne czyszczenie.
Oferujemy
Czyszczenie mechaniczne wentylacji
Czyszczenie sprężonym powietrzem wentylacji
Inspekcje kanałów wentylacyjnych
Dezynfekcje wentylacji
Montaż klap rewizyjnych w kanałach wentylacyjnych
Badania mikrobiologiczne powietrza z kanałów wentylacyjnych
Pomiar wydajności przepływu powietrza w kanałach wentylacyjnych |
|